24 Şubat 2008 Pazar

gay,lezbiyen,bilgi

GAY, TRAVESTi, TRANSEKSUEL VE LEZBiYEN CiNSiYETLERi HAKKINDA BiLiNCLENDiRME
ESCiNSELLiK: ESCiNSEL,TRAVESTi OLMAK,GAY VEYA LEZBiYEN OLMAK KiSiNiN VERECEGi TERCiH DEGiL DOGUSTAN OLAN BiR EGiLiMDiR.
Turkiye'de Escinsellik ve Travesti-Gay ve Lazbiyelere Bakis :Escinseller Turkiyede maalesef "Sahnede alkislanip, sokakta taslandigimiz, bir birey yanlizken cinsel iliski teklif ettigi ama kalabalikken hakerete maruz kaldigimiz bir toplumda yasiyoruz" Pek cok kisi homoseksuellere hastalikli gozuyle bakiyor, kimi korkuyor, kimi baski yapiyor... Uzmanlarsa gercegi ortaya koyuyor: "Cinsel yonelim, yani Escinsel olmak kisacasi TRAVESTI veya GAY olmak veya LEZBIYEN olmak kisinin kendisinin secip degistirebilecegi bir durum degir" diyor. Escinsellik... Yuzyillardir hayatin tam ortasinda varligini koruyan ancak yeni yeni kabullenilmeye baslanan bir olgudur...yurtdisinda yasayan travesti ve transekseller bulunduklari ulkenin hak ve hukuklarindan faydalanip her turlu kamu sektorunde is alabildikleri gibi maalesef Turkiye'de yasayan travesti ve transeksueller ile Gay olanlar seks isciligi yapmak zorunda birakiliyorlar. Escinsel kelimesini duyduklarinda argo kelimeler kullanan fakat bizler kendilerin yasam, cinsel ve dusuncelerine saygi duyarken ayni ilgiyi goremedigimiz bir ulkede yasiyoruz !!!! Escinselligin algilanisi ve yasanisi, her ulke ve toplumda farkli... Turkiye de escinsel, travesti, transseksuel, gay denince cogu kisinin aklina E - 5 te gorulen travestiler, agir makyajli sarkicilar, kiritarak yuruyenler, daha kadinsi giyinip konusan televizyonlarda bu cinsiyette olan kisilerin igrenc goruntulerini gorup ve bu cinsiyette olan herkesin ayni karakterde olduguna inananlar, daha once hicbir travesti trans gay bir arkadasi olmadigi halde kotu elestiri yapanlar, cogu insan escinsellerin gittikleri barlara ugramaktan cekiniyor, aileler cocuklarinin onlarla arkadas olmasini pek istemiyor. ote yandan ayni toplumun bireyleri escinsel sarkicilari ayakta alkisliyor,oysa hic dusundunuzmu turkiyede kac travesti universite mezunu veya lisansini en yuksek derecede bitirip sadece cinsel tercihi yuzunden sex isciligi yapiyor ve cogu insanlar travesti,gay,trans cinsiyetlerine sahip kisileri sadece sex objesi olarak gorulup onlari (cahil) sinifina sokarken turkiyede hala travesti ile transeksuel arasindaki farki bilmeyen bi cahil toplum oldugumuzu unutuyoruz.
GAY:Escinsel Erkek
ASEKSUEL:Kendi cinsinede karsi cinsede ilgi duymayan kisi
ESCiNSEL:Kendi cinsine ilgi duyan kisi!
BiSEKSUEL:Her iki cinse de ilgi duyan kisi!
HETEROSEKSUEL:Karsi cinse ilgi duyan kisi!
LEZBiYEN:Kadinlara ilgi duyan kadin!
HOMOFOBi:Escinselleri tanimadigi halde kaygi, korku da nefret duyan kisi!
TRAVESTi:Ruhen kendini kadin olarak hissedip erkek olarak dünyaya gelmis bir cinsiyettir. Bilinçlendikten sonra zamanla her türlü kadinsi eksikliklerini tamamlayip(epilasyon,hormon tedavisi,vs....) goruntusunde kadina benzettikten sonra cinsiyet operasyonu gecirmeden olusan(erkeklik organi) kisi!
TRANSEKSUEL:Kendi biyolojik cinsiyetinden memnun olmayip karsi cinse gecebilmek icin ameliyat olan (kestirmis) ve pembe kimlige sahip kisi!

Hiç yorum yok: